Dedikeret server eller Cloud løsning?

Dedikeret server eller Cloud løsning?

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Hvis du skal lave forretning online kræver det en hjemmeside. Og det stiller spørgsmål som hvad er det bedste webhotel til wordpress brug eller måske til webshop brug?

Som ejer af en adresse på internettet, uanset om det er en blog, en webshop eller noget helt andet, så er der forskellige løsninger der bliver synbare. Men de helt overordnede løsninger du vil blive præsenteret for vil være:

 • Cloudbaseret server
 • Delt server
 • Dedikeret server

Der er fordele og ulemper ved dem alle sammen, som vi så vidt muligt skal se på i denne artikel, så du har lettere ved at vælge hvilken løsninger af server der er noget for dig.

 

find et billigt domæne til det gratis webhotel

 

Shared hosting

Shared hosting er den løsning du typisk allerede kender. Det er med andre og mere genkendelige ord, et webhotel. Her deler du nemlig en server med andre, hvilket er dét et webhotel gør. Et webhotel har ofte én eller flere servere, hvor de har flere brugere til hver server.

Når du deler en server med andre, så giver det sig selv, at det fulde potentiale som serveren kan udrette, ikke er noget du ene og alene får fat i. Dog vil serveren yde sit maksimale potentiale under de forhold den har – altså alt efter hvor mange du skal dele serveren med.

Du skal dog ikke være ked af at dele en server med andre, da prisen som regel følger trop. Du kan derfor finde et billigt webhotel helt ned til 10 kroner om måneden som Azehosting, Unoeuro m.m. hvilket må være lige til at overkomme.

Såfremt din hjemmeside er bygget stabilt op, samtidig med at du har nogle SQL-kald til din database, vil du uden problemer kunne have omkring 3.000 besøgende på din hjemmeside, uden problemer. Så blot fordi du har din affiliate site, firmaside eller andet på delt server, skal du ikke være helt urolig for om din hjemmeside kan klare en fornuftig aktivitet.

Fordele

 • Når det ikke er din egen server, så er der minimal vedligehold, da det er webhotellet der sørger for det.
 • Shared hosting er den letteste metode for valg af server, da du ikke behøver at være IT kyndig af nogen grad, selvom du vil opleve nogle termer i denne artikel der vil få dig til at ligne et spørgsmålstegn.
 • De fleste værter ’hosts’ er rigtig gode til at hjælpe og integrere opsætning i form af e-mails.
 • Prisvenlig løsning, da prisspændet for Shared hosting typisk er mellem 10 og 250 kr. pr. måned.

Ulemper

 • Den eneste og helt store ulempe er, at når du deler server med andre, så kan din hjemmeside blive langsom. Hvis du derfor regner med at din hjemmeside skal være tilstede i flere lande og måske derfor skal op omkring 3.000 besøgende i 3 lande på samme tid, så er Shared hosting ikke den bedste løsning for dig. Samtidig, hvis din hjemmeside ikke er bygget ordentligt op, så vil du heller ikke kunne klare omkring de 3.000 besøgende ad gangen.

 

Dedikeret server

En dedikeret server er modsat en delt server, en server udelukkende til dig og din hjemmeside. Her deler du ikke saft og kraft fra serveren med andre, hvorfor din hjemmeside vil have en hastighed de færreste har. Men hvis du skal have en dedikeret server, så kræver det lidt IT-færdighed, samt nogle flere knaster der skal op ad lommen.

Du skal se på en dedikeret server som en investering, hvor du tager hensyn til hvor du forventer og ønsker din hjemmeside og virksomhed er om 5 år. Hvis du er nystartet, kan det være du ikke har meget mere end et par hundrede besøgende ad gangen, hvorimod hvis du om 5 år har skabt dig en succes, at vi er oppe omkring de 5.000 besøgende ad gangen.

Fordele

 • Stor frihed og en lynhurtig hjemmeside, hvilket vil bidrage til gode kundeoplevelser.
 • Din hjemmeside kan klare mange flere besøgende end ved Shared hosting.

Ulemper

 • Mindre tid til så meget andet ved din virksomhed, da du skal bruge tid og kræfter på opsætning og vedligeholdelse af serveren.
 • Det kræver nogle IT-færdigheder at benytte sig af en dedikeret server. Du kan dog købe en dedikeret server, hvor udbyderen sørger for vedligeholdelsen og opsætningen af den.
 • Uanset hvor meget ekstra du vil tilkøbe, for at en dedikeret server bliver let at have med at gøre, så vil det være en dyr løsning. En dedikeret server ligger i et prisspænd i omegnen af 600 til 5.000 kr. pr. måned.

 

Cloudløsningen

Her er der oftest flere servere forbundet som støtter hinanden. Her kan du selv til- og fravælge hvor meget kapacitet og hvor stor en ydeevne du har brug for. Det kan eksempelvis være at du har brug for ekstra ydeevne i januar eller til Black Friday i november, hvor du i juni og juli måned ikke har behov for det store, da de fleste er på ferie.

Ved en cloudløsning, vil din hjemmeside være understøttet af flere servere.

Fordele

 • Du kan selv bestemme hvor meget du har brug for at din hjemmeside kan, nemt og hurtigt.
 • Ved brug af Google og Amazon’s cloudløsninger, kan du få en løsning der gør, at når din hjemmeside har så meget trafik at det den har i momentet ikke er nok, så skalere den selv således den kan trække det. Med andre ord, så sørger den helt automatisk for at få det den har brug for, for at kunne klare trafikken på din hjemmeside.
 • Du betaler blot for de servere som din hjemmeside benytter sig af. Som nævnt, hvis din hjemmeside har brug for flere servere på grund af meget trafik, så betaler du for de ekstra servere der er brug for, således at din hjemmeside kan holdes oppe.

Ulemper

 • Du har brug for IT-færdigheder for at kunne benytte dig af denne løsning. Hvis ikke du har disse færdigheder, så kan du tilkøbe dig et IT-mand, hvilket blot gør tjenesten dyrere.
 • En cloudløsning er uden tvivl det smarteste, men også den dyreste løsning af dem alle, hvorfor det i meget sjældne tilfælde er en god idé at starte med som nystartet virksomhed, eller med en nyopført hjemmeside.

 

Hvad skal du vælge?

Hvad er dit behov? Nu ved du ca. hvad de forskellige typer af løsninger går ud på. Du vil med garanti blive præsenteret for endnu flere løsninger under jagten på den helt rigtige løsning, men når alt kommer til alt, så er der blot disse tre kategorier.

Hvor meget kan du selv?

Hvor meget tid kan du undvære enten til at lære det, eller til at arbejde med det?

Hvad er dit budget?

Hvor meget trafik har din hjemmeside?

Når du har gjort dig ovenstående overvejelser, vil du have lettere ved at finde den helt rigtige løsning for dig.

5/5 (1 Review)

Skriv en kommentar